Hundtränare
Hundtränare är en grundutbildning, för dig och din hund, på heltid på semidistans under ett läsår. Semidistans innebär att du läser utbildningen på distans men med 4 veckor på plats med din hund. Distansdelen innebär att vi har schemalagda lektioner, där du måste vara vid din dator vid specifika tidpunkter.
Kursens syfte och innehåll
Utbildningens syfte är att du ska bli en bättre hundtränare, där vi lägger stor vikt vid att generellt förstå hundar bättre och att bli uppmärksam på hur du själv agerar i olika situationer men också att du efter avslutad utbildning skulle kunna starta eget inom hund om du så önskar. Utbildningen är CSN-berättigad. Du kommer att få lära dig olika sätt att aktivera din hund, andras hundar, aktivering anpassat till hunden som art samt olika raser och till individen.
Utbildningen är uppdelad i block och innehåller bland annat både olika inlärningsprinciper, klickerträning genom olika lekar, olika former av spårtekniker, trix och skojmoment samt friskvård och första hjälpen. Även du som person får verktyg för att när utbildningen är genomförd klara uppgiften som hundtränare.
Om man har en hund som har svårt för andra hundar eller människor är det lämpligare att söka vår distansutbildning Hunddagisföreståndare/hundinstruktör.
Datum för praktikveckorna kommer
Ämne
Inlärning hos både hund och människa, Klickerträning, Vardagsproblem och lösningar, Friskvård för både förare och hund, nosarbete, rallylydnad, lydnad, heelwork to music, dogparkour, berikning, trixträning och freestyle. Mental träning för hundtränaren, stresshantering, mindfulness, planering och bullet journaling, första hjälpen på hund, hunddagisteori, metodik, pedagogik och problemlösningar.
Vi anlitar föreläsare och har ett nära samarbete med branschen.
Utbildningen är på heltid under två terminer, vilket innebär att du har ca 20 lektionstimmar per vecka i olika ämnen under läsåret och därutöver tillkommer tid för inläsning av litteratur och hemuppgifter. Distansstudierna i detta fall innebär att du kopplar upp dig på din dator och är delaktig i våra lektioner hemifrån. I dem ingår det bland annat liveträning, där vi tillsammans tränar med våra hundar, föreläsningar, grupparbeten och diskussioner.
Efter avslutad kurs
Har du en gedigen kunskapsbank som du kan använda för din egen och din hunds skull men också för att kunna lära andra.
Du har efter avslutad kurs ett diplom som hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare och hundproblemsutredare (hundpsykolog).
Lärare
Therese Arvestrand
Therese är bland annat utbildad instruktör, certifierad hundpsykolog, beteendekonsult och holistisk hundcoach. Hon är medlem i Sveriges Hundföretagare. Hon har sedan 2001 haft egna kurser och utbildningar inom hund, Therese har också erfarenhet av att coacha andra ekipage från nybörjarnivå till elitnivå, och hon har arbetat med massor av olika raser och hundtyper. Hon tränar och tävlar aktivt med sina fyra egna hundar i olika sporter och grenar. Therese har ett företag som heter Arvestrands Djur & Natur AB.
Nyheter från våra Hundtränare
Östgötateaterns uppsättning av ”Come From Away” fick oss att känna värme.
Innanför guldportarna på Östgötateatern i Norrköping fladdrade ljus i kandelabrarna och minnen från svunna tider präglar lokalernas utsmyckning. Det finns olika typer av kultur, både E-sport och teater kan rymmas under begreppet. Denna kväll bjuds vi på musikalen...
Huntränarutbildningen går från och med höstterminen 2023 över på semidistans
Vi är i förändringens vindar och vår väldigt populära heltidsutbildning till Hundtränare kommer från och med hösten 2023 att vara på semidistans. Vilket innebär 3 veckor hemma med lektioner vid datorn och egen träning med din hundkompis. Och sedan 1 vecka på plats i...
Myten om alfahannen
Fredagens FoRumdag, schemabrytande aktivitet som alla våra deltagare är med på. Hade tema jämlikhet och mångfald. Syftet var att vända och vrida på könsnormer i samhället och i världen. Therese Arvestrand, kursansvarig från vår Hundtränarutbildning höll i en...
Föreställning ”Komma ut”
Som en försmak på Tranås regnbågsvecka (vecka 42) har Petter Snive, musikalartist och skådespelare från orten under två dagar framfört sin föreställning ”Komma ut” i vår aula. En enmansmonolog med en gripande historia om utanförskap och reaktionerna från omvärlden när...